Nermin Alešević već dva sata na saslušanju u Tužilaštvu BiH

Entertainment

Nermin Alešević, biznismen iz Velike Kladuše, već dva sata nalazi se u Tužilaštvu BiH, gdje daje iskaz u slučaju “Tegeltija”.

Podsjećamo, Alešević je u jednom ugostiteljskom objektu tajno snimao susret Milana Tegeltije, predsjednika VSTV-a, i inspektora SIPA-e Marka Pandže.

Na snimku koji je objavio Žurnal se vidi kako Tegeltija sjedi u društvu Pandže, za kojeg se ranije tvrdilo da je uzeo 2.000 KM od Nermina Aleševića, kako bi kod tadašnje glavne tužiteljice Tužilaštva KS Dalide Burzić “pogurao” njegov predmet.

Tegeltija je istakao da je objavljeni snimak zakonski vrlo upitan te da je isječen, kao i da u cijelosti potvrđuje navode iz njegovog demantija.

– Na snimku se jasno čuje kako govorim ovom čovjeku da mu ništa ne mogu riješiti, da mi dostavi dokumentaciju i broj predmeta kako bih proveo uobičajenu proceduru u takvim slučajevima – rekao je Tegeltija.

Inače, VSTV je jučer na vanrednoj sjednici u Sarajevu dao punu podršku Tegeltiji, ali i zatražio da se ovaj slučaj što prije istraži i donese tužilačka odluka.

Leave a Reply